Ny forskningsartikel om at være kollega til en peer

Peer Støtte Nyheder, Om Peer Støtte

På baggrund af erfaringerne i projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden har Lisa Korsbek, programleder i Region Syd, m.fl. skrevet artiklen ‘The Intentional Differences: A Qualitative Study of the Views and Experiences of Non-peer Mental Health Providers on Working Together with Peer Support Colleagues in Mental Health,’ der netop er udkommet i det internationale tidsskrift ‘Community Mental Health Journal.’

Artiklen bygger på interviews med 20 fagprofessionelle i socialpsykiatrien og den ambulante psykiatri, og handler om deres oplevelse af blive kollega til en peer. På baggrund af analysen af interviewene, belyser artiklen tre overordnede temaer, set fra den fag-professionelles hverdag;

  • Relationen og samarbejdet med peers
  • Gevinsterne ved at samarbejde med peers
  • Udfordringerne ved at samarbejde med peers.

Under disse temaer viste analysen, at fagprofessionelle fandt både positive og meningsfulde forskelle i samarbejdet med peers. Samtidig belyser artiklen de forskelle som fagprofessionelle oplever mellem sin egen praksis og peer-støtte.

Læs mere om artiklen her https://link.springer.com/article/10.1007/s10597-021-00807-8


Om artiklen:

Artiklen er offentliggjort den 9. marts 2021.

Forfattere: Lisa Korsbek, Sofie Vilholt-Johannesen, Gry Krath Johansen, Rikke Thomsen, Merete Benedikte Johansen & Klavs Serup Rasmussen

Korsbek, L., Vilholt-Johannesen, S., Johansen, G.K. et al. The Intentional Differences: A Qualitative Study of the Views and Experiences of Non-peer Mental Health Providers on Working Together with Peer Support Colleagues in Mental Health. Community Ment Health J (2021).

https://doi.org/10.1007/s10597-021-00807-8