Startlinjen søger frivillige peers

Peer Støtte Nyheder Leave a Comment

Nu kan du melde dig som frivillig peer på Startlinjen, der er ved at opstarte projekt Se Frem Sammen. Som frivillig opbygger du en tryg relation til et menneske med psykiske vanskeligheder. Du lytter og støtter den anden med at finde troen på egne ressourcer og et liv med flere muligheder. Al kontakt foregår via telefonen.

Du vil blive en del af en gruppe af frivillige, som selv har personlige erfaringer med psykiske vanskeligheder, og som er kommet videre. Det er mennesker, som gerne vil bruge deres erfaringer til at støtte og opmuntre andre. De kender op- og nedturene, så de ved, hvor svært det kan være. De ved også at det hjælper at se frem sammen.

Dine opgaver
Der er tale om en telefonisk kontakt, hvor den frivillige ringer til dig. Om I skal tale sammen én gang om ugen eller hver anden uge, aftaler I indbyrdes. Det afhænger af dit behov og af den frivillige. Har I lyst, kan I også vælge at skype, så der kommer ansigt på. Det er helt op til dig. Under alle omstændigheder er telefonen et rigtig godt sted at mødes. Du kan opholde dig i dit eget hjem, hvis du foretrækker at være i kendte omgivelser. I behøver ikke at se hinanden, og du kan være anonym, hvis det er det du foretrækker. Det kan gøre det væsentlig lettere at tale om sig selv og sine vanskeligheder. Ansøgningsfristen er den 4. februar 2018.

Hvorfor blive frivillig?
Du får et meningsfuldt frivilligjob, hvor du gør en helt konkret forskel for et andet menneske
Du får et obligatorisk introkursus sammen med Startlinjens øvrige frivillige og tilbud om at deltage i årets øvrige kurser og sociale arrangementer
Du får tilknyttet en fast kontaktperson, som du altid kan ringe til
Du får løbende supervision og sparring
Du får mulighed for at udveksle erfaringer med de andre peers

Hvad skal du kunne for at blive frivillig hos os?
Du er nået så langt i din recovery-proces, at du er klar til at bruge dine egne erfaringer til at hjælpe andre med psykiske vanskeligheder
Du har en empatisk og anerkendende tilgang til andre mennesker
Du er stabil og overholder de aftaler I indgår

Du har tid og overskud til at rumme et andet menneske, der hvor han eller hun er
Du respekterer både egne og andres grænser
Du er over 28 år og bor i hovedstadsområdet

Projekt Se Frem Sammen er et tilbud under Startlinjen, der er en landsdækkende telefonrådgivning. Du har også mulighed for at blive tilknyttet Startlinjens telefonlinje som frivillig. Læs mere på: www.startlinjen.dk

Kontakt Startlinjen
Hvis du er interesseret i at være frivillig, eller har spørgsmål kan du enten skrive eller ringe til:
Shazia Khan eller Lone Finnich
Tlf: 35362436
Mail: shazia@startlinjen.dk; lone@startlinjen.dk
Ansøgningsfristen er den 4. februar 2018.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.