Den internationale stigma-konference nærmer sig

Peer Støtte Nyheder Leave a Comment

I slutningen af september afholder En Af Os stigmakonferencen “Together against Stigma” i Øsknehallen. Med deltagere fra hele verden, skal konferencen skabe et internationalt overblik over hvordan forskning, kampagner og projekter har bidraget til at ændre synet på psykiske sygdomme og de mennesker, der lever med dem.
Fokus er på barrierne i omverdenen og har som tema:
  • Mennesker med psykiske vanskeligheder, deres peers, pårørende og samarbejdspartnere
  • Fagprofessionelle
  • Unge og minoriteter
  • Arbejdsmarkedet og inklusion
  • Medierne
Konferencen varer tre dage fra den 21. september til den 23. september.

Mød peer-projekterne
På 2. dagen af konferencen kan du møde de tre peer-projekter – hvor vi er et af dem – til oplægget “Peer-support and de-stigmatization – promising cases from Denmark”
Her vil vi fortælle om vores erfaringer fra Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midt med at tilbyde borgere peer-støtte på alt fra psykiatriske afdelinger, distriktspsykiatri, botilbud, aktivitetstilbud og på recovery-skoler.
Mød os som en del af:
PARALLEL SESSION 4: 14.00-15.30
RUM B
OR-16: Fighting stigma through peer support

Betyder stigma noget?
Selv om stigmatisering opstår mellem mennesker, ved vi også, at den måde, den enkelte håndterer stigma på, kan have stor betydning for personens selvopfattelse og måder at handle på i eget liv.
Peer-støtte kan give mennesker håb, og dermed bibringe et andet syn på ens egne livsmuligheder og situation. Samtidig kan peer-støtte medvirke til at reducere fordomme, både hos borgere og medarbejdere.

Se hele programmet her: http://www.againststigma2017.com/

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.