God uge for peers

Uge 33 var en god uge på peer-fronten. Først på ugen satte avisen Kommunen fokus på peers og værdien af peer-medarbejdere i en række artikler. Senere på uge meddelte Region Hovedstadens Psykiatriudvalg, at man i budgettet foreslår at udvide antallet af recovery-mentorer i Region Hovedstaden med 50% i de kommende år. Læs mere …

Ansatte må gerne have diagnoser og indlæggelser på cv’et

Peer-medarbejdere vinder mere og mere frem og er lige så stille ved at forandre psykiatrien indefra, skriver avisen Kommunen, der har besøgt Helsingør Kommune, som er en del af ”Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden. Christian Christensen har siden 2014 været ansat i et af Helsingør Kommunes sociale tilbud til psykisk sårbare borgere. Her er evnen til at sætte sig ind i borgerens situation og have øje for de ting, man har brug for i en sårbar situation, hans vigtigste opgave som peer.

I de sidste 10 år har psykiatrien orienteret sig mere og mere mod recovery-tanken, og med ansættelse af peer-medarbejdere tager psykiatrien nye skridt i den retning, lyder det fra Lisa Korsbek, seniorforsker ved Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery i Region Hovedstadens Psykiatri, i artiklen. Flere anser peer-medarbejdere som den væsentligste indsats til fremme af en recovery-orienteret psykiatri. “Ved at ansætte peers, ansætter du folk direkte ude i virkeligheden, og så sker forandringen stille og roligt,” siger Lisa Korsbek.

Læs hele artiklen hos kommunen:
https://kommunen.dk/serie/peer-medarbejdere/

Godt nyt til recovery-mentorer i Region Hovedstaden

Fremover skal der være flere recovery-mentorer i Region Hovedstadens Psykiatri. Region Hovedstadens Psykiatriudvalg har nemlig indstillet, at der afsættes syv millioner kroner om året til ordningen. Det er næsten dobbelt så mange penge, som der bruges i dag. Mentorerne hjælper blandt andet psykiatriske patienter med at etablere netværk, de kan bruge efter udskrivelsen.

Det er de gode erfaringer fra ordningen, der nu får Psykiatriudvalget til at udvide ordningen. “Vi skal have vores psykiatri omstillet i en recovery-orienteret retning,” lyder det fra formand for Region Hovedstadens Psykiatriudvalg Karsten Skawbo.

Læs mere
http://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/flere-psykisk-syge-skal-helbredes-af-tidligere-patienter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.