Livshistorier i fokus

Peer Støtte Nyheder, Om Peer Støtte Leave a Comment

Reportage fra peer-uddannelsen. I dag er 3. dagen på basismodulet på peer-uddannelsen. Der arbejdes med livshistoriefortællinger med udgangspunkt i “Liv i Fokus

Ti peer-støttemedarbejdere og fem kollegaer fra hele Sjælland arbejder i løbet af dagen med “Den Frie Fortælling,” som er en af de tre måder man kan arbejde med livshistoriefortællinger på.

Livshistoriefortællinger bygger på bl.a. den narrative tilgang, der ser vores fortællinger om os selv, som afgørende for menneskers selvopfattelse og identitet. I vores fortællinger om os selv ligger derfor også vores forståelser af, hvad der er vigtigt og muligt samtidig med det at der med til at definere vores forhold er til omverdenen.

Uanset om man er peer eller en anden slags medarbejder – kan livshistoriefortællinger:

  • Tage udgangspunkt i det levede liv, værdier, drømme og håb
  • Frigørelse fra svære oplevelser, finde ny mening og komme videre
  • Ejer man sin stemme, er det lettere at blive herre over sit liv

At give et menneske plads og rum til at fortælle om sit liv, er derfor en konkret vej i det recovery-orienterede relationsarbejde, og sikre at det, der gives udtryk for, mødes med respekt og nærvær.

Det er ikke en terapeutisk metode, da der ikke fortolkes på det fortalte, men en vej til at tale om livets dilemmaer og det at være menneske, på en måde der kan bidrage til at skabe mening og sammenhæng i eget liv.


Læs mere om Peer-uddannelsen i Region Hovedstaden & om hvordan du melder dig til

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.