Helsingør: Peers skaber håb

Peer Støtte Fra Partnerne, Fra vores samarbejdspartnere, Info, Nyheder Leave a Comment

Hvordan støtter Helsingør Kommune borgerne bedst i deres recovery?

Helsingør Kommunes “Center for Særlig Social Indsats” er i det forløbne år blevet klogere på, hvad det betyder at ansætte mennesker, der har prøvet psykiske vanskeligheder på egen krop.

Tre peer-støttemedarbejdere er blevet ansat som en del af projekt “Peer-støtte i Region Hovedstaden,” som Helsingør Kommune i 2015 var med til at etablere.

Gennem uddannelse, ansættelse og løbende opfølgning skal peer-støttemedarbejderne medvirke til, at borgerne oplever en recovery-baseret indsats, som understøtter, at den enkelte arbejder aktivt for at komme sig og/eller lever godt med psykisk sygdom.

Herudover medvirker projektet til at inkludere mennesker med psykiske lidelser på det ordinære arbejdsmarked.

Flere borgere har fremhævet håbet som et særligt element, som peer-støttemedarbejderen, gennem sin egen sygdomshistorie og udvikling, kan være med til at indgyde. Peer-støttemedarbejderen er et levende bevis på, at det er muligt at komme sig fra en psykisk lidelse og bruge sin sårbarhed konstruktivt. Her kan du læse om erfaringer i partnerskabet indtil nu.

Lær mere om peers i Helsingør  Frederiksborg Amts Avis:

“Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen efter en psykisk sygdom, hvis man ikke har nogen i nærheden, der ved, hvad man er gået igennem,” skriver Frederiksborg Amts Avis  bl.a. om peer-støtten i Helsingør.

Læs Frederiksborg Amts Avis artikel “Psykisk syge bliver mødt af ligesindede på kommunen” fra den 11. september 2016.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.