Peers i Vejle – et partnerskab mellem Psykiatrifonden og Vejle Kommune

Peer Støtte Fra vores samarbejdspartnere Leave a Comment

Her kan du læse om det peer-projekt, der gennemføres som et partnerskab mellem Psykiatrifonden og Vejle Kommune (2014-2016)

Formålet med Psykiatrifondens og Vejle Kommunes peer-støtte-projekt er at udvikle og afprøve en kommunal model med frivillige peer-mentorer med henblik på at øge recovery og inklusion for brugere i socialpsykiatrien i Vejle Kommune. Projektet igangsattes den 1. januar 2014 og løber frem til oktober 2016.   

Metoden indebærer, at en person der har haft en psykisk sygdom – eller stadig har en psykisk sygdom, men har lært at mestre den (peer-mentor) – støtter en bruger (peer) der aktuelt er syg.

Projektet har to cyklusser. Hver cyklus indebærer rekruttering og uddannelse af peer-mentorer, rekruttering af peers, matchning af peers og peer-mentorer (én til én), og endelig et samværsforløb mellem peers og peer-mentorer på 6-9 måneder. Rambøll er evaluator på puljen, og der laves før- og eftermålinger, som skal vise, hvorvidt deltagerne (herunder de frivillige) føler, at de har fået det bedre og oplever, at de har fået udvidet deres netværk som følge af deltagelse i projektet.

Ambitionen er at rekruttere 40-60 projektdeltagere. Medio oktober 2015 er der rekrutteret 53 projektdeltagere og 22 ”par” er matchet. To hold peer-mentorer har gennemført undervisning og gruppesparring.

Foreløbige resultater

Der er i oktober 2015 lavet eftermålinger på 11 projektdeltagere. Der er indikationer på, at projektdeltagerne har fået det bedre og har fået et større netværk. Størstedelen af eftermålingerne indhentes i slutningen af 2015.

Du kan læse mere om projektet på www.peertopeervejle.dk

Se TV 2 Nyhedernes indslag fra september 2014

tv2-peer-Vejle

 

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.